Ondt i ryggen og lændesmerter

Hos NF:CURA  møder vi i kraft af vores virke som fysioterapeuter mange mennesker, som døjer med lidelser og smerter i bevægeapparatet. En stor del af dem er relateret til ryg og lænd.

Omkring halvdelen af voksne mennesker vil på et eller andet tidspunkt i deres liv opleve at have ondt i ryggen eller døje med lændesmerter i løbet af et år. Faktisk er smerter i lænden den mest almindelige form for smerter i led og muskler, og derfor kan mange også godt nikke genkendende til problemet.

Det er dog kun omkring 40 % af de ramte, som søger behandling, og der er ligeledes en stor del af befolkningen, der går rundt med ondt i ryggen og lændesmerter. Det er synd, for smerteproblematikker i ryg og lænd kan være årsag til stort ubehag, nedsat bevægelighed og adskillige sygedage, mens de står på.

De fleste, der lider af ondt i ryggen og lændesmerter vil opleve, at smerterne kommer og går i perioder, og at intensiteten kan variere meget fra den ene periode til den anden. Det betyder, at smerterne til tider kan være helt væk for at vende tilbage med fuld styrke i andre perioder. Rygproblematikker kan dog veksle meget fra person til person, og nogle kan ligeledes komme sig efter at have haft ondt i ryggen eller døjet med lændesmerter i lang tid.

Undgå at få ondt i ryggen med øvelser og træning

Det er frustrerende at have ondt i ryggen, men øvelser og træningsterapi vil kunne lindre eller afhjælpe de fleste rygproblematikker. Derfor skal du ikke affinde dig med dine smerter, hvis du har ondt i ryggen – øvelser og korrekte træningsforløb vil være gavnlige i langt de fleste tilfælde.

Hos NF:CURA hjælper vi dig gerne med at komme dine rygproblematikker til livs, og vi står klar til at hjælpe alle klienter med ondt i ryggen igennem øvelser, manuelle teknikker og skræddersyede behandlingsforløb.

NF:CURA er suverænt den dygtigst fysioterapeut jeg nogensinde har benyttet. Kompetent og behagelig behandling fås ikke bedre.

FAQ

Hvorfor får man ondt i ryggen?
Stillesiddende arbejde
Overbelastning af ryg
Sportsskader i ryg og lænd

Hvordan diagnosticerer man rygsmerter?
Iskiassmerter
Slidgigt i ryggen
Diskusprolaps i ryggen

Hvad hjælper mod ondt i ryggen?
Hold i ryggen
Behandling af rygsmerter
Rygøvelser til lænden