Akupunktur

Søger du muligheder for akupunktur i nærheden af Lyngby? Hos NF:CURA Sport – fysioterapi & personlig træning tilbyder vi behandling af forskellige skader og smerteproblematikker – blandt andet ved hjælp af akupunktur.

Du finder os på Jægersborgvej 66A i Jægersborg med gode muligheder for offentlig transport og parkering foran klinikken. NF:CURA Sport er derfor et oplagt valg, hvis du leder efter en klinik, som tilbyder akupunktur tæt på Lyngby.

Fysioterapi og akupunktur

Hos NF:CURA Sport – fysioterapi & Coaching har vi fokus på hurtig rehabilitering af sportsskader. På klinikken har vi en klar mission om at tilbyde vores klienter en skræddersyet behandling med fokus på deres aktuelle problemstillinger. Det betyder, at vi tager dig og dine behov seriøst, og at vi giver os tid til at lytte, så vi kan tilrettelægge den bedste behandlingsplan.

Vi har desuden en vision om at være den førende klinik inden for diagnosticering, genoptræning, behandling og akupunktur i Jægersborg, Lyngby og resten af Nordsjælland. Derfor yder vi altid en professionel og engageret indsats som behandlere, og som klient er du i de bedste hænder.

Hælspore akupunktur

Medicinsk akupunktur

Hos NF:CURA Sport – fysioterapi & Coaching kan behandlingen suppleres med akupunktur. Vi behandler med medicinsk akupunktur under DSAF. Akupunkturen har vist en lindring af smerter, er effektiv mod hovedpine, piskesmæld, stress og akutte skader og er ved korrekt brug symptomfri. Da vi stræber efter at blive din foretrukne klinik, når du har behov for behandling med akupunktur i Lyngby og omegn, vil din behandling naturligvis altid blive udført af en fysioterapeut med den rette viden om medicinsk akupunktur.

Behandling med akupunktur bliver registreret og beskrevet i et standardiseret patientskema for din sikkerhed og for at opnå den optimale behandling. Patientskemaet vil blive anonymt analyseret af DSAF, som er det danske fagforbund for kvalitetssikring af akupunktur som behandlingsredskab. Se patientskema.

Et behandlingsforløb hos NF:CURA Sport – fysioterapi & Coaching vil altid være dedikeret til dig, og vi vil altid foretage en vurdering af dine behov med udgangspunkt i vores faglige ekspertise. Dermed vil det være din individuelle problemstilling, der afgør, om du kan have gavn af akupunktur, når du besøger vores klinik ved Lyngby.

Evidensbaseret akupunktur i klinikken

Akupunktur er forbundet med mange myter, og du tænker måske, at det hele er placebo og en smule mystisk. Men studier og systematiske undersøgelser har faktisk påvist, at der er klinisk relevante effekter ved akupunkturbehandling – især i forbindelse med kroniske knæsmerter, lændesmerter, migræne- og spændingshovedpine og til dels hofteartrose, kroniske nakkesmerter og kroniske skuldersmerter. Undersøgelser viser i øvrigt, at flere behandlinger forøger effekten, og derfor vil vi altid planlægge et behandlingsforløb ved første konsultation.

Akupunkturens virkningsmekanismer

De sidste 30 års forskning har ført til klare bud på behandlingens virkemidler. Akupunktur kan betegnes som en indadførende stimulering, som forbedrer blodgennemstrømningen. Behandlingen har desuden en hæmmende effekt på smerter og kan hjælpe til forbedret søvn og velvære generelt. Når vi anvender medicinsk akupunktur, arbejder vi både med lokale behandlinger med fokus på enkelte punkter på kroppen og behandlinger med mere generelle effekter.

Kontakt til NF:CURA Sport – fysioterapi & Coaching

Du er altid velkommen til at oprette dig som bruger og booke et personligt behandlingsforløb, hvis du vil være klient i klinikken. Hvis du har behov for at høre nærmere om dine muligheder for  behandling med akupunktur i vores klinik ved Lyngby, er du også velkommen til at ringe til os på +45 4241 0879.

 

Anbefalinger fra kunder

Det vigtigste er kernen – din høje faglighed, ihærdighed og særlige evner som behandler, hvor man nogle gange tænker, at du har synske evner, når du stiller diagnosen. Jeg har fået behandling af sportsskader mange gange af mange behandlere gennem mit liv, og du er den klart bedste behandler af dem alle. Det kan kun blive en succes!
Pelle Nilsson, Triatlet


 

Referencer

 1. Acupuncture: Review and analysis af reports on controlled clinical trials. kortlink.dk/who/8kfg
 2. White A, Foster NE, Cumming M, Barlas P. Acupuncture treatment for chronic knee pain: a systematic review. Rheumatology 2007;46:384-390.
 3. Witt CM et al. Acupuncture in Patients With Osteoarthritis of the Knee or Hip. Arthritis & Rheumatism. Vol. 54, No 11, November 2006; 3485-3493.
 4. Linde K, Allais G, Brinkhaus B, Manheimer E, Vickers A, White AR. Acupuncture for migraine prophylaxis.Cochrane Database of Systematic Reviews 2001, Issue 1. No.: CD001218. DOI: 10.1002/14651858.CD001218. Update 2009.
 5. Endres HG et al. Role of acupuncture in the treatment of migraine. Expert Rev. Neurotherapeutics 2007;7(9):1121-1134.
 6. Linde K, Allais G, Brinkhaus B, Manheimer E, Vickers A, White AR. Acupuncture for tension-type headache. Cochrane Database of Systematic Reviews 2009, Issue 1. Art. No.: CD007587. DOI: 10.1002/14651858.CD007587.
 7. Melchant et al 2005. Nice guidance 2010, National Institute for Health and Clinical Excellence (pp 148-159=akupunktur):
 8. Witt CM et al. Acupuncture for patients with chronic neck pain. Pain 125 (2006); 98–106.
 9. Li-Min Fu et al. Randomized Controlled Trials of Acupuncture for Neck Pain: Systematic Review and Meta-Analysis. The journal of alternative and complemtary medicine 2009; 15(2): 133-145.
 10. Molsberger AF, Schneider T, Gotthardt H, Drabik A. German Randomized Acupuncture Trial for chronic shoulder pain (GRASP) – a pragmatic, controlled, patient-blinded, multi-centre trial in an outpatient care environment. Pain 2010 Oct;151(1):146-54.
 11. Trinh KV, Phillips SD, Ho E, Damsma K. Acupuncture for the alleviation of lateral epicondyle pain: a systematic review. Rheumatology (Oxford) 2004

Artikler og studier om akupunktur:

Whiplash (piskesmæld) Behandling af gener efter Whiplash med akupunktur

Hovedpine : Hovedpinedagbog

Kroniske lænderygsmerter : Akupunktur som behandling for lænderygsmerter

Book via vores online booking