I dag er det mere og mere almindeligt at have et stillesiddende arbejde. Faktisk bruger omkring hver femte dansker 75 % af deres arbejdstid foran en computerskærm, og da arbejdet ofte bliver udført siddende og med mange gentagelser af de samme, små bevægelser ved mus og tastatur, øges chancen for forskellige smerter og skader væsentligt.

Stillesiddende arbejde kan være årsag til en række helbredslidelser – især rygproblemer, som rammer omkring halvdelen af dem, der bruger størstedelen af deres arbejdsdage ved computeren eller skrivebordet.

Hvis du selv bestrider et stillesiddende arbejde kan du med god grund tænke over dine arbejdsrutiner. Du kan eksempelvis skifte arbejdsstilling med jævne mellemrum og eventuelt arbejde stående, hvis du har mulighed for det. Hvis din arbejdsplads er forsynet med hæve/sænkeborde kan du med fordel benytte muligheden til at variere din arbejdsstilling i løbet af dagen.

Sørg også for at holde regelmæssige pauser, og gå gerne lidt rundt i ny og næ, så du undgår at sidde stille i for lang tid ad gangen. Du kan også gå en omvej på hen vej til printeren, kaffemaskinen eller toilettet og tage trappen i stedet for elevatoren. Der er altså en del, du kan gøre i din dagligdag, for at mindske de fysiske belastninger ved stillesiddende arbejde.