Smerter i ryggen kan også have rod i slidgigt, som også kan give symptomer som nedsat kontrol af benene, nedsat bevægelighed i ryggen, smerter i lænden eller smerter, der stråler ud i arme og ben. Det er dog langt fra alle, der oplever symptomer på slidgigt i ryggen.

Hvor overbelastnings- og sportsskader opstår som følge af uhensigtsmæssige bevægelser, er slidgigt i ryggen en naturlig del af rygsøjlens aldringsproces – men det betyder ikke, at der ikke findes behandlingsmuligheder. Hos NF:CURA Sportsfysioterapi & Coaching tilstræber vi, at vores klienter føler, at der bliver taget hånd om deres aktuelle problematikker, og derfor vil vi også kunne skræddersy et behandlingsforløb, hvis vi ved en scanning kan konstatere, at der er tale om slidgigt i ryggen.

Behandlingen vil variere afhængigt af det enkelte tilfælde. Der kan være flere årsager til slidgigt i ryggen, og det efterfølgende forløb vil derfor altid tage afsæt i en individuel vurdering. I nogle tilfælde vil behandlingen bestå af træning af ryggens stabilitet, mens den i andre tilfælde vil have til hensigt at aflaste ustabile led og genoptræning af de muskler, der holder knoglerne på plads. Hos ældre mennesker kan behandlingsforløbet strække sig udover flere måneder, da deres led kan være meget stive på grund af slidforandringer.