Introduktion – Hvem er jeg

Mit navn er Nick F. Augoustakis. Jeg er gift og har en lille dreng på 18 måneder. Jeg arbejder til daglig på min fysioterapi klinik i Jægersborg, som hedder NF:CURA Sport.

Jeg har igennem hele mit liv interesseret mig for motion, og har altid søgt efter at få presset mine grænser. En for tidligt standset fodboldkarriere udmøntede sig i den første Ironman i 2011. Derefter kom der flere halve og en enkelt fuld mere til EM i 2014. Derfra blev mit største resultat en 11. plads ved Wasdale worlds toughest 1/2 ironman i 2015. At næste oplevelse skulle blive den mest ekstreme lå ikke i kortene, men det var klart en af motivationsfaktorerne for at tilmelde mig Korpset.

Optagelsesforløbet

Det hele startede tilbage i marts 2016. Jeg var på ferie med min lille familie på Bornholm, hvor jeg er født, og havde egentlig bare planer om at slappe af. Min kone havde set et opslag for ”verdens hårdeste jobsamtale” og spurgte om det ikke var noget for mig.
Jeg gik i flere dage, for til sidst at udfylde en motiveret ansøgning.

På ansøgningen skulle vi bl.a. skrive lidt om os selv, hvad vi lavede osv. Men det anderledes var alle spørgsmålene om, fx hvor mange armbøjninger, mavebøjninger og kropshævninger man kan tage på én gang. Hvor hurtigt løber du en 10 km? Og hvad er det vildeste motionsløb du har gennemført?

Jeg fik ret hurtigt svar efterfølgende. Jeg skulle møde ind til en samtale hos Mastiff i København i starten af april.

Den første samtale

Samtalen var så en decideret første casting. Det var super interessant at møde de 8 andre, som også sad til castingen. Der var 7 meget veltrænede mænd og en enkelt meget veltrænet ung kvinde. Jeg kom som den næst sidste, og som det første efter velkommen til, skulle jeg stå i bar overkrop imens en fotograf tog billeder af mig foran de andre og casteren. Jeg grinede lidt af det og billedet blev taget. Jeg var egentlig i en okay form til castingen, men der sad nogen store gutter iblandt og de havde alle lavet det ene vilde efter det andet.

Det leder mig hen til en af de spørgsmål flest har stillet mig. Hvorfor var der ingen kvinder med? Det var egentlig ret simpelt. Der var få kvindelige ansøgere og ingen af dem klarede de fysiske krav. Jeg håber, at der kommer kvinder med i en evt. sæson 2, men her var der desværre ingen.

Vi skulle op 1 efter 1, foran alle i lokalet, sælge os selv bedst muligt og ellers ned igen. Det var også til castingen, at jeg mødte #8 Frederik og #10 Renní. Frederik og jeg har begge i hvert sit årti haft en fortid i flyvevåbnet. Jeg blev derfor meget overrasket da han i sin casting fortalte, at han havde rekorden for den hurtigste gennemførsel af den militære forhindringsbane. Jeg havde 10 år forinden selv sat rekorden og den var 12 sekunder hurtigere. Det nævnte jeg i min præsentation, og det grinede vi lidt af efterfølgende. Frederik er en fed fyr, og i næste blog kan du læse om, hvordan vi trænede op til programmet sammen.

Til slut var det individuelle samtaler med casteren. Jeg fik efter samtalen klar besked på at nu skulle jeg bare træne, så jeg var klar. Vink med en vognstang og fra april måned og frem til september, stod den på skarp træning.

De afsluttende fysiske prøver

I slut juni, blev jeg ringet op, at nu var det tid til sidste casting og det var den fysiske. Vi fik ikke at vide hvad der skulle ske, andet end, at det var fra 9-18 og skulle foregå på en kaserne i København.

Jeg havde trænet godt op til, men havde bestemt ikke forberedt mig på de prøver vi skulle igennem.
Jeg havde spist en stor morgenmad kl. 8 og følte mig klar.

Der var ca. 50 til de 2 castings i hhv. København og Jylland og jeg fik nr. 06. Efter en kort præsentation af dagen skulle vi opvarme med en fælles 10 km på tid. Jeg var slet ikke klar på 10 km. Jeg havde trænet hårdt og godt henimod en Cooper test (så langt du kan på 12 minutter) og styrkeøvelser. Så 10km ville være det længste, jeg havde løbet i 2 måneder.

Vi skulle løbe kl. 9.30. Alle der har prøvet at løbe kort tid efter en stor portion mad ved, at det absolut ikke er det bedste. Med spejlæg og bønner i munden løb jeg på 39.12 og kom ind som nummer 4 og så var vi i gang.

Testdagen blev delt op i følgende:

 • Gå 400meter på tid med 2x20kg vanddunke
 • På 2 minutter lav så mange:
  • Kropshævninger
  • Mavebøjninger
  • Armbøjninger
  • Planke (så langt tid som muligt)
 • Besøg ved lægen
 • Prøve tøj
 • Afsluttende samtale med caster, programchef osv.

Jeg havde trukket alle de fysiske test til at starte med, så inden kl. var 12 var mine test overstået. Vi snakkede meget indbyrdes om det var en fordel eller ulempe. Jeg er stadig den dag i dag i tvivl. Men kom med i programmet, så helt skidt har det ikke været.

Jeg gik de 400 meter på 2.36. Jeg havde glemt at tage mit ur af, så endte med at jeg fik krampe i venstre hånd og tabte dunken 30 meter inden målstregen. Tror tidtageren grinte lidt, da jeg stod med en død hånd og kæmpede for at få gang i den igen.

Derefter var det de fysiske prøver. Jeg havde trænet godt op til dagen, så det endte med 17 kropshævninger, 67 armbøjninger, 67 mavebøjninger og 2.57 i planken. Man fik kun et forsøg, så der var ingen pauser under. Jeg forsøgte at gøre et godt indtryk og gennem mit arbejde og min træning giver jeg mig altid 100%. Så selvfølgelig skulle jeg kaste op bagefter og måtte pænt fortælle næste mand, at han nok skulle droppe at lægge sig på madrassen.

Lægen og tøjprøvningen gik fint. Her var jeg inde med #16 Anton og vi grinte meget, da alt tøjet var for stort. Men de ramte nu meget godt i programmet.

Den afsluttende samtale med casteren, var egentlig bare en reminder om, at jeg var mindre end mange af de andre deltagere, men samtidig også meget velforberedt. Så gik derfra smadret mentalt men med en god fornemmelse i kroppen.

Det store opkald og første alvorlige prøve. Psykologen!

Allerede 3 dage efter prøverne blev jeg ringet op, at nu var jeg med i programmet. Jeg skulle dog bestå en psykolog samtale og komme med et godt interview til programmet.
Under udsendelsen vil der komme små interviews med os deltagere. De er alle lavet inden og tager ca. 2 timer at gennemføre. Det var en sjov oplevelse. Man skal svare som om man er i gang med at udføre en opgave, så det kan kobles på noget der sker i programmet. Så i stedet for at svare ”ja jeg kan godt lide vand”, skal man svare ”mit forhold til vand er godt” Jeg elsker at være i vand og mit barn er opkaldt efter den nordiske havgud.”

Til slut skal man igennem den længe ventede psykolog. Det var en oplevelse ud over det sædvanlige.
Jeg havde fået en tid midt på dagen og var på stedet 10 minutter før. Jeg kontaktede psykologen og jeg kunne godt komme til før tid. Derefter gik den store jagt ind på at finde ham. Han boede inde i en gård men havde adresse ved en blomsterbutik. Så jeg ringede igen, og fik de korrekte oplysninger. Derfra accelererede det bare med 200% i minuttet.

I stedet for et håndtryk fik jeg et spørgsmål gående på, om jeg var typen, der ikke kunne finde vej. Inden jeg kom ind i stuen, blev jeg spurgt om, hvordan jeg ville udgå af programmet. Giv op, ikke gennemføre en test eller blive skadet. Så var vi i gang. 1 time senere forlod jeg stedet, mere forvirret end inden og vidste ikke om jeg var købt eller solgt.

Jeg kom heldigvis med. Det var nok ikke gået helt som planlagt, og jeg er til dato stadig i tvivl om, om det egentlig var en psykolog vi var inde ved.